Atoy Autohuolto

Atoy Autohuolto sivustouudistus

Olemme toimineet Atoy Autohuollon verkkoviestinnän kumppanina jo vuosien ajan. Yhteistyömme alkoi atoyautohuolto.fi-sivuston toteutuksella vuonna 2013. Sivusto palveli kasvavan yrityksen tarpeita useiden vuosien ajan, mutta keväällä 2018 oli tullut aika uudistaa osiltaan vanhentunut sivusto.

Case: Atoy Autohuolto

Mitä me teimme?

  • Konseptisuunnittelu
  • Design ja käyttöliittymäsuunnittelu
  • Tekninen toteutus
  • Taustajärjestelmien integraatiot
  • Analytiikan konfiguroinnit
  • Tekninen ylläpito

Uudistuksen tavoitteet

Sivuston uudistaminen käynnistettiin vanhan sivuston analytiikan analysoinnilla. Sivulta tuli huomattava määrä yhteydenottoja ja ajanvarauksia, joiden määrään ei saisi tulla notkahduksia uudistuksen yhteydessä. Tavoitteena oli myös kasvattaa sivuston orgaanista hakukonenäkyvyyttä merkki- ja paikkakuntakohtaisissa hauissa. Sivuston sisältöjen ja käyttäjäpolkujen pitäisi tukea hakusanamainontaa tehokkaasti. Sähköisen ajanvarauksen uudistaminen ja tuotetietojen integrointi Atoy Autohuollon taustajärjestelmistä olivat myös olennainen osa projektia.

Yli puolella sivuston käyttäjistä on päätelaitteena joko matkapuhelin (43%) tai tabletti (8%). Tämän vuoksi sivuston pitäisi toimia hyvin eri kokoisissa näytöissä.

Projektin rakenne ja kesto

Projektissa olivat mukana Iasy, Atoy Autohuollon sisäinen projektiryhmä sekä Atoy Autohuollon hakusanamainonnan kumppanitoimisto Oikio. Oikion roolina oli analysoida vanhaa sivustoa, antaa suosituksia uuden sivuston rakenteelle sekä arvoida meidän toteuttamia ratkaisuja sivuston rakenteeseen, käyttöliittymään ja ulkoasuun. Atoyn sisäinen projektiryhmä toimi mukana projektin läpiviennissä, sisällöntuotannossa ja tarvittavien integraatiorajapintojen luonnissa.

Projektin kokonaiskesto oli noin 4 kuukautta projektin käynnistyksestä.

Uudistuksen tuloksia

Uudistettu sivusto julkaistiin 15 päivä elokuuta 2018. Julkaisun jälkeen sivuston kävijämäärät ovat olleet noin 10%:n kasvussa. Suurin kasvu on tapahtunut sivuston konversiossa. Uusittu sivusto on konvertoinut vuoden tarkasteluvälillä 80% enemmän ajanvarauksia ja yhteydenottoja vanhaan sivustoon verrattuna.

Sähköisen ajanvarauksen uudistaminen on tehostanut Atoy Autohuollon asiakaspalvelijoiden työtä ja heillä on jäänyt enemmän aikaa asiakkaiden palvelemiseen ajanvarausten käsittelemisen sijaan.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas eget massa ut sapien luctus luctus tristique non lectus. Vivamus ac consequat lorem. Aliquam erat volutpat.”

Janne Mäki
Toimitusjohtaja, Atoy Power Oy

Vieraile sivustolla