Hakukoneoptimointia vuodelle 2018

Katso kuinka tulet löydetyksi vuonna 2018. Kokosimme muutamia vinkkejä kuinka kannattaa SEO-optimoida tänä vuonna.

Lue artikkeli ↓
08.02.2018

Pidä huolta, että sivustosi on hakuboteille helposti saavutettavissa

Hakubottien vierailu on aina toivottavaa. Sivuston sisältöjen pitää olla sellaisessa muodossa, että botit osaavat helposti ne lukea. Katso, että sivuston sisäisiä linkityksiä on riittävästi. Pidä myös huolta, että sivustolla ei ole rikkinäisiä linkkejä, jotka vievät 404-sivulle. Säännöllinen crawlerin käyttö sivuston läpikäyntiin on suositeltavaa. Crawleri käy sivustoasi lävitse samalla tavalla kuin hakubotti. Sen avulla saat tietää, missä sivustolla on ongelmakohtia.

Tee hakusana-analyysi

Hakusana-analyysin avulla tiedät millä hakusanoilla sisältöjä haetaan. Hakusana-analyysi antaa pohjan sivuston sisältöjen suunnittelulle. Kiinnitä myös huomiota toissijaisiin hakusanoihin ja niiden aktiiviseen käyttöön.

Suorita hakuja ja tarkastele tuloksia

Katso minkälaisia tuloksia saat kun suoritat hakuja avainsanoillasi. Saat tuloksia, jotka hakukone arvelee vastaavan käyttäjien tarpeisiin. Saatat löytää tuloksista aukkoja, jotka tarjoavat mahdollisuuksia uusien hakusanojen hyödyntämiseksi.

Sisällön tekijällä on merkitystä

Kun sisällön tekijänä on tunnettu henkilö, saa kirjoitus enemmän jakoja ja siihen linkitetään muilta sivustoilta. Suunnitelmallinen oman ammatillisen mielikuvan rakentaminen kannattaa. Aktiivinen osallistuminen alan piirissä käytäviin keskusteluihin, verkostoituminen ja säännöllinen sisällöntuotanto ovat hyviä tapoja kasvattaa tunnettuutta.

Houkuttelevat otsikot ja metakuvaukset

Otsikoissa ja metakuvauksissa on oltava avainsanat, mutta niiden pitää olla myös houkuttelevasti kirjoitetut. Kilpailijasivuston huonommin rankkautuvat sisällöt voivat saada enemmän klikkejä hakutuloksissa jos otsikointi ja metatiedot on kirjoitettu käyttäjiä houkutteleviksi.

Optimoi sivuston suorituskykyä

Sivuston nopea latautuminen on iso osa hyvää käyttökokemusta. Googlen PageSpeed Insights -työkalulla voit hyvin testata kuinka sivustosi pärjää Googlen testissä.

Laita sivusto SSL-suojauksen taakse

Google arvostaa ssl-suojatut sivustot korkeammalle kuin suojaamattomat sivustot.

Panosta sivuston ulkoasuun ja hyvään käyttökokemukseen

Helppokäyttöiseltä sivustolta löydetään tärkeät sisällöt ja siellä viihdytään pidempään. Hakukonenäkyvyyttä suunniteltaessa pitäisi aina olla mielessä hakukoneen tärkein toimintaperiaate. Se on tarjota käyttäjälle hänen etsimänsä tieto mahdollisimman tarkasti ja käyttäjäystävällisesti. Tulevaisuuden hakutuloksissa tullaan varmasti kiinnittämään entistä enemmän huomiota siihen kuinka käyttäjäystävällisiä sivustot ovat.

Yritä saada ulkopuolisia linkkejä sivustollesi

Ulkupuoliset linkit luotettavista domaineista kasvattaa hakukonenäkyvyyttä huomattavasti. Aina kun saat tilaisuuden, niin tarjoa mahdollisuus linkittää sivustollesi.

Jos SEO-kenttä on vieras tai tiedät asioiden olevan huonolla tolalla, hanki ammattilaisen apua.

Jos yrityksesi ei näy hakukoneissa, sitä ei ole olemassa. koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa työtä hakukonenäkyvyyden parantamiseksi.

Tilaa uutiskirjeemme